På besøg hos

Livsbegivenheder

For ca 2 år siden fotograferede jeg Nena for første gang. Det var i forbindelse med kunstergruppen Mangfoldigheds udstilling på Godsbanen i Aarhus. Siden er det blevet til et par fotoshoots og hver gang er jeg lige begejstret.

For mig handler det ikke bare om at fotografere en smuk model. For mig handler det om at fotografere en model der kan udtrykke sig. En model der kan fortælle en historie med sin udstråling og med sine bevægelser og når hun så samtidig er ualmindelig smuk, så er det som om tingene går op i en højere enhed. Sådan er det at have Nena foran kameraet. Det er sådan en stor fornøjelse.

Jeg synes det er vigtigt at holde fast i livsbegivenheder og i de følelser der følger med. Fødselsdage, bryllupper, begravelser og når nogen bliver student. Jeg synes at det er både berigende og berørende at få lov at fange stemninger med mit kamera.

Nena er lige blevet student, og jeg fik lov at fotografere hende…

Ud og se på kunst

Hermed del 2 af mit weekend besøg hos Lotte, og vores tur ud i de åbne atelierdøre i Halsnæs kommune.Vi fik set rigtig meget og mødte de dejligste mennesker.

I Frederiksvæk besøgte vi væveren, der var igang med tæpper hvori han indvævede små fisk som han havde klippet ud af gamle CDér. En manifestation af den byrde vi udsætter kloden for. Et opråb om de plastik øer der samler sig i verdenshavene og som degenerere livet i havene og som i sidste ende ender med at forurene os. Prøv at læse dette undervisningsmateriale som jeg fandt på nettet Men der findes mange flere artikler på nettet om problemet. Det er skræmmende

Der er faktisk smukt i Frederiksværk, der er så meget spændende gammelt bevaret.

I en af de gamle områder var vi på besøg hos 4 fotografer, der lavede virkelig spændende billeder. Men man fotograferer jo ikke på en fotoudstilling vel? så istedet må i nøjes med denne smukke blomst der flød på den grønne å der løber gennem Frederiksværk.

Turen gik til Melby, hvor vi besøgte to søde og spændende mennesker der kaldte sig Punxtionister – tilflyttere fra storbyen der begge arbejdede med en streetagtig kunst. Hun med fotos og han med keramik. Råt og lækkert.

Billedet er stjålet fra Lars og Dorthes hjemmeside

Turen gik til Økosamfundet hvor vi mødte Birgitta og her udspandt der sig en vidunderlig historie.

Birgitta var en svensk kunstner der boede og arbejdede i Danmark og som lavede nogle meget berørende værker – primært malerier men også installationer.

Birgitta fortæller levende om nogle af sine billeder som faktisk er en slags livshistorie over barndommen. Meget meget berørende. Og kort før vi skal gå udveksler Lotte og Birgitta kort, og da Birgitta ser Lottes navn udbryder hun. “er du i familie med det der søskendepar der skriver krimier?”
Lotte fortæller at hun er én af de to, hvor efter Birgitta udbryder “Så skal jeg besøge dig på tirsdag”
Det viser sig at Birgitta agerer fotograf for en meget interessant Amerikansk journalist der skal interviewe Lotte og Søren, den kommende tirsdag. Verden er da lille.

Ja vi besøgte flere, blandt andet Robert Mclean, der maler de skønneste billeder fra Sydafrika og vi besøgte Hundested havn, hvor vi blandt andet så sandfigurer – en fascinerende disciplin.

Og så så vi faktisk en fugl  😉

På besøg hos Lotte

Jeg har tilbragt weekenden hos min gode veninde Lotte Hammer. Og selvom Lotte er en fremragende og international anerkendt krimiforfatter, så er der absolut intet uhyggeligt ved at besøge Lotte – tværtimod…. (og dog, men det gemmer vi til sidst i historien)

Som sagt så skriver Lotte krimier, sammen med sin bror. Hun skriver om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans team. Og hun skriver om nogle samfundsmæssige relevante problemstillinger. Hvilket løfter krimierne langt op over trivial litteratur. Det er blændende fortællinger, sprogligt interessante og yders vedkommende dilemmaer.

Og lige om lidt kommer bog nr. 4 der hedder “Pigen i satans mose” og handler om human trafficking. Den udkommer d 27. august og jeg glæder mig. Nu har jeg også ventet et år på den.

Weekenden bød på en masse interessante samtaler, en masse interessant kunst, da der var åbne atelierdøre i Halsnæs kommune og en dejlig tur gennem hyggelige københavn… Men alt det kan du læse om de kommende dage. (PS… Jeg har ikke glemt mit overflodstema, der kommer flere billeder om ganske få dage)

Men vi mangler lige den uhyggelige del af mit ophold hos Lotte…

Det her monster fangede jeg i det værelse hvor jeg skulle sove. Jeg fik den smidt ud, men var faktisk lidt nervøs for at den skulle have efterladt resten af familien i rummet.

Stay tune for tomorrow, hvor jeg vil vise jer nogle af de spændende kunstnere som jeg mødte til Halsnæs åbne atelierdøre, og fortælle en finurlig historie der udspandt sig.

I visit Mette Frø Hjortborg

She makes frogs. She makes lots of frogs. All with different names and stories. All with different expressions on their faces. I really like Mette Frø Hjortborgs frogs.
By looking at their faces you will be able to refer it to a character that you have met once. At least that is the experience I have

But Mette also makes satirical paintings. The ones on Mettes homepage refers to a critical opinion about wars in the world. I think.

I think she is good, really good. But take a look at her homepage and see for yourself.

I visit Dorte

She plays with colors. She makes funny and very colorfull people with her paint. I like the naivety of her works. You don’t really know if her figure are grownups or children. You dont know wether they are happy or sad. They are just looking at you as if they want a dialogue.

It is obvious that Dorte loves to paint, and it is clear that she loves colors. I get a feeling that she wants to provide the world with joy and happines and a lot of colors.

I have chosen come of her painting, but you will find more at her homepage.