iPad

Om at få fyldt penalhuset

Noget af det bedste, dengang jeg var barn, var når vi henimod slutningen af sommerferien skulle på indkøb for at fylde penalhuset. Jeg elskede, som i virkelig elskede forretninger med alle mulige slags papir og blyanter, farver viskelædere, linealer, blyantspidsere, hæfter i alle størrelser og farver. Mærkater og bogpapir… et rent slaraffenland…

Som voksen har jeg bevaret denne kærlighed for lækre papirvare, farver, blyanter, tuscher, notesbøger o.l (lidt sjovt for jeg elsker faktisk det digitale rum lige så højt)

En tur til London (før corona) må nødvendigvis rumme besøg i de lækreste papirforretninger fx Paperchase, der ligger i Covent Garden.

Min kærlighed fik nyt liv da jeg for ikke så længe siden (her under corona) var på et kursus i grafisk facilitering… hos Frank Høedt og Jimi Holstebro (Høedt & Holstebro)

Efterfølgende købte jeg papir og tuscher, blyanter, lækker papirkalender til den store guldmedalje… Og har leget og arbejdet

Det kan bruges, pædagogisk som underviser og privat som grafiker og “kunstner” og jeg kan kombinere analogt og digitale – jeg kan arbejde på papir og integrerer det med at arbejde på min iPad/comp… Whats not to like…

Og nu har jeg så gjort det igen… altså shoppet lidt mere… Jeg shopper lige nu enten på Future Factor eller på Neuland.

Faktisk er det Jimi Holstebro der her designet den lækre BulletJournal (notesbogen) og jeg er vild med den.

(mere…)

Kreative App´s – Til mange timers fordybelse

kreative Apps

Når man kommer ned i gear, så bliver der plads til kreativiteten – fx at genopdage de skønne App´s der findes til at lave billeder i. Apps du kan bruge til at tegne og male i, Apps du kan blande farver i og Apps hvor du kan kombinere tegning/maling med fotos.

But beware…

Når du først kommer igang så går der hurtigt mange timer, med fordybelse og leg. Og er det ikke dejligt og meditativt, når man kommer i flow i en kreativ proces.

De viste Apps er dem jeg bruger mest. Og til lidt forskellige ting. Når man lærer de forskellige funktioner at kende, kan man lave et workflow, hvor man laver nogle ting i én App, gemmer billedet og åbner det i en anden App.

Lige et par ord om hver af dem…

Layers pro: Som navnet antyder kan man arbejde i lag, hvilket er en stor fordel. Den har nogle udmærkede  pensler – Men – Den kan faktisk ikke rigtig noget, som de andre ikke også kan. Appén koster ca. 33 kr og skulle jeg spare ville jeg vælge den fra.

FS Paint: Appén er gratis. Der findes også en Pro, som koster noget, men det er ikke rigtigt gået op for mig, hvad det er der gør den “Pro”  – så bliv ved den gratis. Den har nogle sjove pensler (se billedet nedenfor). Ulempen er, at der ikke er en gemme funktion. For at gemme må man tage et skærmdump. Der er heller ikke en fortrydknap. Men det er en god lille App.

Eazel: Bland farve og mal “vådt i vådt”.  Det er så fede effekter man kan lave, og billederne kan fint indgå som del af andre billeder. Appen er et Adobe produkt der kan arbejde sammen med photoshop. Pris: 19 kr.

Color Lava: Bland dine egne farve, lav en farvepalette, og få farvekoderne på alle dine hjemmeblandede farver. I love it… Det er også et Adobe produkt, så den kan samarbejde med din photoshop. Det helt smarte er, at man også lige kan maile sine farvepaletter ud i verden… Pris 19 kr.

Brushes: Er en god og enkel App til at male/tegne i. Faktisk har kunstneren David Hockney lavet og udstillet, på Louisiana, en lang række værker i denne App. I denne App kan man også arbejde i lag, og arbejde med lagens opacitet. Det er nemt at kombinerer tegninger med fotos i denne app, som er GRATIS

ArtRage: En virkelig god App til at tegne og male med. Den har nogle lækre “redskaber” man kan arbejde med, pensler, kridt, tusch, spatel, rulle, blyant, malespand og mange flere. Her kan du også arbejde i lag og det er nemt at blande tegning/maling med foto. Den koster ca. 27 kr. men er alle pengene værd.

PS Touch: En light udgave af Photoshop. Der er rigtig mange funktioner og rigtig mange redigeringsmuligheder. Du kan arbejde med fotografier, du kan arbejde i lag og du kan tegne/male og du kan kombinerer funktionerne. Jeg er meget begejstret for Appen. Men den koster altså også ca. 55 kr.

Til slut får du lige et billede, som er startet i FS Paint og derefter gjort færdigt i PS Touch

kombiFSPAINT_PSTOUCH

Håber at du kan bruge noget af alt det her – har du spørgsmål så skriv endelig…

App´s fra MoMA

Det har kostet tankevirksomhed og research at nå frem til at kunne præsenterer denne video for jer,

Jeg fandt et par App som jeg blev ret begejstret for og som jeg tænkte jeg gerne ville vise.
1. problem, hvordan optager man det man foretager sig på en iPad?
– Løsning det kan man kun hvis man spejler iPad´en over på computeren og der optager hvad der sker på skærmen
2. problem hvordan gør man det?
– løsning, lang historie som I kan få en anden gang

3. problem opstår når man så også går hen og bliver forfængelig på produktets vegne, og det blev jeg. Så jeg har gjort mig mega meget umage med videoen – indtil jeg begyndte at blive træt af det og “overse/overhøre” detaljer (sorry) Men jeg håber at I finder inspiration i den lille video.

 

 

Photoshop nu også til iPad og iPhone

Nu kan man altså også arbejde/lege med photoshop på sin iPad eller på sin iPhone. Du kan købe Photoshop app på App store for lige under 100 kr for begge apps. 65 kr. for den til din iPad og 32 kr for den til din iPhone.

Jeg er faktisk begejstret. Photoshop Touch har rigtig mange værktøjer og indstillingsmuligheder og det arbejder, som det rigtige photoshop, i lag.

Det er selvfølgelig nemmest at arbejde på iPad, på grund af størrelsen. det kan være lidt svært med detaljerne på telefonen. Men ikke destomindre så kan det lade sig gøre.

Lavet på Ipad

Lavet på iPhone

Og her lige et kig på nogle af alle de redskaber der er til rådighed til iPhone udgaven

 

Color lava

Lava er varmt og flydende. Kan man sige det samme om farver?  Jeg er lige ved at sige ja, i hvert fald når man taler om at blande farver.

Prøv lige at læn dig tilbage og visualiser fornemmelsen af store malerklatter i forskellige farver der snørers sammen. Fornemmelsen af hvordan dine fingre styrer processen og hvordan du med forsigtighed kan få de mest fantastiske farver til at dukke op.

Næsten den samme fornemmelse kan man få når man leger med App’en Color Lava fra Adobe. Men udover at være udfordrende at lege med så er det også et fantastisk nyttigt redskab. I color kan du blande dig frem til lige den farve du vil arbejde med i dine digitale billeder.

App’en koster 18 kr. Og den er alle pengene værd.

Brugerfladen ser således ud

Og man blander farve ved at “dyppe” fingeren i en af farverne og sætte malingen ud på blandingsområdet. Der er to farvepaletter, en med 6 farver og en med gråtoner (sort/hvid).

Du blander så en palette, 5 farver og gemmer den

Og endelig kan du så klikke på din palette og få farvekoderne på dine nyblandede farver. Lige til at bruge.

Altså jeg synes det er genialt 🙂