Sjove programmer

Kunst – legetøj – kunst

Der findes rigtig mange sjove interaktive sider på nettet, hvor man kan lave forskellige former for kunst. En af dem som jeg tidligere har anmeldt her på bloggen er den fantastiske Jackson Pollock  – lavet af Miltos Manetos – side, hvor man kan forsøge at styre sine “malings kast” .

jackson polloc x 4

En anden interessant side som jeg blev opmærksom på gennem Lene Daugaard, (der i øvrigt også udstiller på Godsbanen, i den Rå hal, i Århus Festuge) Er denne  side hvor du, hvis du kan tegne, kan lave nogle rigtg fine scribblers. Det kan Lene, så se lige hendes tegninger. Jeg kan ikke så mine landede på det her.

Scribbler

Samme fyr, zefrank, har også lavet en side, string spins,  hvor det faktisk lykkes mig at lave noget jeg synes ser fantastisk ud.

string spins

Prøv det selv – men sørg for at have god tid – for det er sjovt at lege med.

Hav en fortsat god søndag
Rikke

 

Vær velkommen herrens år…

… Og velkommen her hid
Når jeg kigger ud af vinduet på det smukke vejr, som denne 1. januar byder på, så tror jeg på, at det varsler alt det gode, som 2013 har at byde på.

Men 1. Januar er vel altid en lidt slasket dag, er det ikke? Hvad bruger du din 1. januar til?

Jeg kom i tanke om en side på nettet, som jeg vist har præsenteret før, men hvor jeg kan bruge masser af tid, på at se om jeg kan kontrollere “stregen”.
Siden hedder Jackson Pollock by Milton Manetas og findes her og så findes den faktisk også som app til iPhone, men desværre ikke til iPad.

Det er så sjovt og man kan lave de fineste billeder. Her fra computeren, med og uden farve. Farven er lagt på i Photoshop.

Her fra Iphone. Desværre er iPhone billederne i en meget lav opløsning. Til gengæld kan man få farven til at løbe hvis man holder sin telefon lodret i stedet for at have den til at ligge.

Rigtig god fornøjelse – men husk lige at slippe legen ind i mellem og lav lidt skuldergymnastik.
Du kan evt bruge denne app fra gigtforeningen 

Den store forskel

Det er gået op for mig at der er stor forskel på de to kameraer der sidder på en iphone. Det er ikke ligegyldigt om du fotografere med for eller bagside kameraet. Billeder taget med forsidekameraet har en langt lavere opløsning.

Jeg fandt ud af det ved at eksperimenterer med at tage billeder af grøftekantsbevoksning nedefra. Billederne er fine, men helt vild uskarpe.

Nå men et af dagens skud blev ret sjovt, idet jeg lige fangede en svirreflue på vej mod blomsten.

Måske skal jeg prøve at øve mig i at tage med bagsidekameraet – eller prøve med mit spejlrefleks kamera.

Billederne er efterfølgende bearbejdet i henholdsvis snapseed og i Pixlr-o-matic

Der findes et hav af foto app´s

Og nogle af dem er ret interessante og giver gode redigeringsmuligheder. Både virkelig kvalificerede redigeringer og sjove redigeringer.

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med instragram, men jeg er faktisk også blevet ret vild med en Foto app der hedder Snapseed. Den er nem at navigerer i og første gang du skal bruge en af funktionerne så får du lige en guide.

Redigering foregår med fingrene på skærmen, ved at bevæge dem enten vertikalt (valg af hvad du vil redigerer) eller horisontalt (graden af redigering).

Man kan få Snapseed til både iPhone og iPad og på iPad´en er det lige lidt nemmere at se hvor meget du faktisk redigerer i billedet – på den anden side så er overraskelsesmomentet jo også fedt, når du så får billedet fra telefonskærmen til computerskærmen.

Her er et par eksempler – hvor jeg nok lige har brugt lidt rigeligt af den effekt der hedder DRAMA – men synes faktisk de er blevet rigtig gode.

 

En ellers venlig kat der bare ser lidt sur ud