App

På tur med min iPhone

Aarhus havde klædt sig i sine smukkeste klæder, og viste stolt frem, alt hvad byen havde at byde på. Hvilken fornøjelse det er at vandre rundt i byen og betragte, op og ned, udover og lidt lige ud.

I solen myldre folk i gader og stræder, og slapper af ved Åen – og så er der god plads på byens stolthed, hvor både det uforståelige og det der bare taler lige ind i hjertet, findes side om side.

Med min iPhone i hånden, rundt i Aarhus – Enjoy

Billederne er redigeret med appen Snapseed og efterfølgende rettet lidt til i Adobe Photoshop Lightroom 6

billedleg

I går kom jeg til at sidde og hænge over en iPad og en masse forskellige fotoredigeringsapps, og arbejde med noget der kaldes App stacking. Begrebet dækker over, at et billede gennemgår en redigeringsproces, der starter i en app og tages videre i en anden app. Det hele går ud på, at blende billeder sammen og få dem til at fortælle en historie.

Inspirationen kom fra Séan Duggan, En fantastisk dygtig fotograf. Du kan finde ham på både Facebook og på Instagram. Ja og på Twitter og på hans hjemmeside. Og ikke blot er han en dygtig fotograf han er også helt vildt kreativ i brugen af fotoredigeringsapps.

Ud over introduktion til en masse lækre redigeringsapps, så gav han også et råd der kan bruges, hvis du vil lave komponerede billeder: “Kig på en genstand og overvej hvad den ellers kunne være, og hvilken historie den kunne indgå i”

I går var øvelse, med brug af de billeder jeg nu havde, der kunne egne sig til formålet. Men tanken er, at det skal være billeder taget med smartphone eller tablet.

Jeg startede med de her billeder:

Billede 22-11-14 13.19.39

 

og havde et “pit stop” ved dette udtryk

Billede 22-11-14 12.39.22

og endte med dette

Billede 22-11-14 13.11.57

Jeg har brugt følgende apps:

Image Blender
Juxtaposer
Lenslight
Snapseed
Photoshop Touch

Og så har jeg brugt min stylus – som er uundværlig når der skal laves præcision.

stylus

Ja ja… jeg fik også lige lavet et par andre “mest for sjov” billeder:

Blandt andet det her billede der består af en sko fotograferet i New York og udsigten fra min arbejdsplads.

Billede 21-11-14 21.25.00

De nævnte apps er ikke gratis, de koster mellem 7 kr og 60 kr. Photoshop Touch er det dyreste. Men der er altså også til mange mange timers fotoleg

 

 

Redskaber der vil noget – og især kan noget

lightroom

Redigerer du dine fotos, eller laver du digitale kunst? Hvilke redskaber bruger du? Kan du nøjes med et par enkelte redskaber eller har du en hel palet af redskaber?

Når jeg billedredigere…

For mit eget vedkommende så sender jeg sjældent et billede “ud af huset” uden det er redigeret.
Det er da sket en gang eller to, at jeg har taget et billede, der i sig selv var så enestående, at det ingen redigering behøvede. Men det hører til sjældenhederne. Og sådan er det vist for de fleste, er det ikk?

Når jeg fotograferer med mit store lækre Nikon kamera så redigerer jeg mine billeder i Adobe Photoshop Lightroom – Jeg elsker det program – og ofte kombinerer jeg Lightroom redigeringen med redigering i Adobe Photoshop (gerne Adobe Photoshop Elements).

Lightroom er super stærk i den grundlæggende redigering, men der findes også en masse “presets” enten nogen folk lægger ud gratis, eller nogle du kan købe. Og når du er en haj til programmet kan du lave dine egne presets.

En presets er forudindstillinger der fx kan lave et lomofilter eller et sort/hvid filter.

Skal jeg detaljeredigerer, eller har jeg særlige kreative ideer som jeg vil arbejde med, i billedet, så klikker jeg mig over i Photoshop og arbejder videre der.

På mobilen eller på iPad er det også Lightroom jeg bruger, gerne i kombi med Snapseed. (Og lige som jeg skrev det kom der en meddelelse om, at min Lightroom trial version til telefonen er udløbet – hmmm mærkeligt. Måske fordi jeg ikke har fået tastet mit Adobe id ind da jeg hentede den. Så husk at oprette dig med et Adobe Id)

Og så må jeg vist hellere passe på, at det ikke bliver et alt for langt indlæg… Det med den digitale kunst venter jeg lige med, til et andet indlæg.

Hav en fortsat rigtig dejlig dag
Rikke

Må jeg præsentere – Min kunst

billeder af kunst_1

billeder af kunst2

Til dagens præsentation har jeg hængt nogle af mine seneste grafiske værker op, så de kunne præsenterer sig i sammenhæng. Jeg synes at det virker bedre, end den måde de præsenteres på, i galleriet – Hvad synes du?

Billederne er taget med iPhone, måske ikke det bedste valg når lyset ikke er fantastisk. For at rette op er de så efterbehandlet, både i min SnapSeed app og i PhotoShop. I SnapSeed har jeg rettet lidt op på perspektivet, jeg har justeret farvemætningen og jeg har øget kontrasten. I Photoshop har jeg gjort væggene mere hvide, ved brug af redskabet “Curve” og dermed fjernet mange skygger. Jeg har trukket det meste af den gule nuance ud af den hvide væg (ændret på farvetemperaturen) og har gjort det med redskabet “selektiv color”.

Jeg synes at ændringerne får billederne til at se meget bearbejdede ud, på det nederste billede kan man faktisk næsten ikke se væggen – måske en fejl – der mangler en smule dybde… men tænker at det er ok, da det sætter fokus på den kunst jeg gerne vil vise frem. Og det er lidt et vilkår når man tager billeder med iPhone i dårligt lys – Hvad tænker du om måden at bearbejde billederne på?

Hav iøvrigt en fantastisk søndag…