Challenges

At se…

Jeg stødte engang på en bog der hed “At tegne er at se”. Titlen poppede op i dag, mens jeg, efter arbejde, gik rundt i regnen, i Randers. Bare i en lidt anderledes form.

At fotografere er at se

Jeg oplever at min sans for detaljerne, min sans for det der lige ligger for mine fødder skærpes ganske væsentligt når jeg går rundt med mit kamera. Eller med min telefon. Jeg føler det faktisk lidt som om jeg er på en lille opdagelsesrejse.
På en normal tur gennem byen i rask trav, ser jeg faktisk ikke ret meget. Men tager jeg kameraet i hånden slår autopiloten til og jeg ser – se detaljer, ser historier og ser mulige motiver.
Og jeg glemmer helt at det regner – jeg er tilstede, her og nu.

Nogen gange skal man ikke engang se ret meget efter, motiverne vælter ind over og fylder alle sanser. Sådan er det med efteråret. I hvert fald for mig. Husker pludselig sætningen fra filmen “You got mail” – den mandlige hovedperson skriver til den kvindlige “Dont you love New York in the fall…” 
Mange steder bliver faktisk elskværdige i efteråret, med alle de smukke farver.

Og noget står der og skal bare ses – noget skal der lige ses på en ekstra gang. Jeg elsker når jeg opdager muligheder – muligheder for gode motiver. Måske skal der lige arbejdes lidt med teknikker i kameraet for at få dem til at træde frem.

Men så står de der også, berigende og beroligende. Smukke og nærmest meditative motiver der fylder dit hovede med glæde.

Husk at se – træn din opmærksomhed, træn din tilstedeværelse – tag et kamera i hånden og gå en tur.

Tjek også min instagram profil – du finder henvisning i højre side. Ellers her https://www.instagram.com/rikkerogerreif/

Gå efter lyset

I lyset findes skønheden. En halvvissen blomst, der fanges af solens stråler lige der midt i skyggen er svær at konkurrere med.

Giv dig selv en udfordring, gå ud og fang lyset, find de motiver som lyset tegner og nyd skønheden.

Lyset, detaljerne, farverne, kontrasterne – fang det med dit kamera.

Mesterfotograf

Denne uges Mesterfotograf konkurrence på DR K handler om kunstfotografiet. Opgaven lød: Lav et kunstfoto med titlen “In between” men bortset fra titlen så var der ingen specifikke krav.

Når jeg skal angribe sådan en opgave så går jeg nogle dage og tænker over indholdet af opgaven og samtidig danner jeg nogle billeder i mit hovede. Det er klart at en titel som “In between” sender mine tanker i bestemte retninger. Titlen skal jo ligesom afspejle sig i billedet.
Når ideen er ved at være på plads, så finder jeg en model der passer til min ide. Jeg prøver kamera indstillinger af, skaffer rekvisitter og går så bare og venter på at det bliver dagen hvor der skal knipses.

Det næste store kick er så når billederne skal fra kamera til computer – uhhh det giver kilder i maven. Har jeg nu ramt det jeg gerne ville? Er billederne skarpe nok? og Giver de overhovedet mening???

Og lige nu er jeg færdig, har været hele processen igennem og sendt de to billeder afsted som jeg ville deltage med. Her er de:

In between_lilleIn_between_1_lille

Og så skal I også lige se et af dem i sort/hvid

DSC_1274-Edit-2_lille

Grænseoverskridende photoshoot

Det er faktisk ret vildt at skulle bede en mand om at lade sig fotografere i mit tøj, og først havde jeg dog også afvist den del af DR´s fotokonkurrence og tænkt “Nej det her springer jeg lige over”.
Men så alligevel, man er altså nødt til at komme ud af sin comfortzone hvis man vil noget med de ting man gør ellers rykker man sig jo ikke.

Så et hurtigt opslag på Facebook og den sød kunstnerkollega, skrev at Kristian (hendes datters kæreste) var frisk på opgaven.
Og ja det var han – helt vild sej og modig og flot – også klædt i kvindetøj.

Grænseoverskridende for mig, men måske mest for Kristian, at stille sig op og poserer i mit tøj, midt på p-pladsen på Godsbanen i Aarhus

Kristian_1_lille

DSC_1014_lille

Kristian_2_lille